Intézményünkről

A Völgy Utcai Ökumenikus Óvoda a II. kerületben 2013. óta működik. A természetvédelmi övezet közvetlen közelében, a 61-es villamos vonalán, a kerékpárúthoz is közel, gyalogosan is biztonságosan megközelíthető. A teljesen felújított épületben jelenleg 8 csoport működik.

Az épület korszerű, esztétikus, praktikus kialakításával, otthonos környezet biztosításával ideális az óvodás korú gyermekek fogadására. Az ősfákkal, dús növényzettel borított udvar, a különböző burkolatú területek, játszó és fejlesztő eszközök optimálisan növelik és kielégítik a gyerekek  mozgásigényét. A tornaterem rengeteg lehetőséget biztosít az elemi, fejlesztő és szabadidős mozgásokra, egyéb, pl. művészeti programok rendezésére.

Az óvoda pedagógiai programja az országban egyedülálló módon képviseli a keresztény hitre nevelés lehetőségeit. Az óvoda fenntartója és a felekezetek (katolikus, református, evangélikus) közti megállapodás garantálja a gyerekek számára a keresztény hitre nevelés alapjainak óvodáskornak megfelelő lerakását.

Szeretettel várjuk a II. kerületben élő családok érdeklődését.

Haszillóné John Helga

intézményvezető